Blog

Wood is good!

2022/09/06

Hout: de meest natuurlijke vorm van verwarmen

Terug

Duurzaamheid en klimaatbescherming zijn uitermate belangrijke onderwerpen voor ons allemaal.

Intelligent en duurzaam gebruik van natuurlijke hernieuwbare grondstoffen zoals hout in combinatie met energiezuinige verwarmingssystemen, helpt ons om uitdagende klimaatdoelen met lage uitstoot te bereiken.

Wist u dat het gebruik van brandhout miljoenen tonnen in CO2 Europa bespaart en een belangrijke hulp is bij het voorkomen van broeikasgassen? Of dat het Europese bos met de grootte van een voetbalveld toeneemt elke minuut?

Hout is een hernieuwbare grondstof die slechts de hoeveelheid kooldioxide (CO2) verbrandt als die vrijkomt door natuurlijke ontbinding in het bos of zoveel als de boom tijdens zijn groei afvangt uit de atmosfeer.

 

9% van de huidige wereldwijde energievoorziening is afkomstig van de bossen, de Wold Bioenergy Association verwacht dat dit in 2035 wel 13 tot 15% zal zijn.

In vergelijking met andere energiebronnen heeft brandhout een lage emissiefactor, met een zeer lage primaire energiecoëfficiënt van 0,2. Dit is lager dan bruinkool, steenkool, stookolie, benzine, diesel, lpg en natuurlijk gas.

Gebruik van moderne kachels verlaagt de uitstoot door houtverbranding in woonhuizen.

Oude kachels maken deel uit van het probleem, terwijl nieuwe kachels juist deel uitmaken van de oplossing.


Voor meer informatie over Schiedel metaloterm

Deel dit op

Benieuwd naar onze realisaties?

Schouwen Van Damme
Brusselsesteenweg 678
9050 Gentbrugge
Vind ons ook op